Her finner du en god grunnoppskrift på å lage en god grønn suppe
GRØNN SUPPE
100 gr. renset grønt
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 liter god hønse kraft / fond eller buljong.
Salt
Hvit pepper
Revet muskattnøtt
Grønt: kan være brennesle, karvekål, skvallerkål, grønnkål, bekkerkarse eller andre grønne spiselige blader
Rens bladene for grove stilker. Skyll og damp bladene i litt vann under lokk til bladene faller sammen. Finhakk bladene enten med kniv eller bruk hurtigmikseren.
Smelt smøret og rør inn melet, spe med hønsekraften.
Tilsett grønt-hakken og la suppen koke i ca 15 min.
Smak til med salt og pepper og litt muskat. Om ønskelig kan suppen tilsettes fløte før servering.
Serverings tips:
Kok 4 egg og del de i båter og ha i suppe tallerkenen før servering. Brødkrutonger er også et godt følge til denne suppen.