Her finner du en liste over litteratur som vi håper kan inspirere deg til å sanke nyttevekster
Ville planter til mat og glede. Urter, grønnsakplanter og andre nyttevekster i nærmiljøet.
Inger Lagset Egeland og Steinar Myhr.
Oslo: Damm, 2002. 160s. Serie: Levende norske tradisjoner.
Det vel mest omfattende presentasjon av nyttevekstmangfoldet selv om boken ikke er den lengste.
Bokens grønnsakvekster
Matsprell i naturens verden.
Inger-Lise Østmoe, Kari Bay Haugen og Anne Siri Brandrud.
Oslo: NRK, 2006. 147s.
Naturens spiskammer. Høst av naturens overflod.
Anette Eckmann.
Oslo: Capellen Damm, 2011. 248s. Oversatt fra dansk.
Mat fra skogen.
Magnus Sjøberg og Baard Næss.
Oslo: Tun forlag, 2009. 265s.
Og to engelsk klassikere:
Food for free.
Richard Mabey.
London: HarperCollins, 2012. 4th edition, 1st edition 1972. 240s.
Wild Food.
Roger Phillips.
London: Macmillan, 1983. 159s.